Saturday, October 23, 2010

Benarkah Buah Durian Belanda Ubat Kanser??

Saya ingin memetik satu artikel yang saya peroleh dari blog Apa Yang Tersirat yang telah memberi diskusi tentang kelebihan buah durian belanda dalam merawat kanser. Ia adalah satu penemuan yang menarik dan tidak pernah kita ketahui. Oleh itu saya pinjam artikel dari blog Apa Yang Tersirat dengan memohon izin dari penulisnya.

Selama ini kita tahu bahwa kanser hanya dapat diubati dengan terapi kemo. Namun persepsi ini perlu dibuang sejauh-jauh. Kenapa? Kerana sebenarnya ada ubat alami untuk membunuh sel kanser yang kekuatannya SEPULUH RIBU KALI LIPAT lebih ampuh dibanding terapi kemo. ubat alami ini adalah buah yang familiar dengan kita (gambar)

Kenapa kita tidak tahu ?

Kerana salah satu syarikat Dunia merahasiakan penemuan R&D mengenai hal ini serapat2nya, mereka ingin dana R&D yang di keluarkan sangat besar, selama bertahun-tahun, dapat kembali lebih dulu plus keuntungan berlimpah dengan cara membuat pohon Graviola sintetis sebagai bahan utama ubat dan ubatnya di jual ke pasar dunia…

Menyedihkan, beberapa orang meninggal sia2, mengenaskan, karena keganasan kanser, sedangkan syarikat raksasa, pembuat ubat dengan turnover bilion dollar menutup rapat2 rahsia keajaiban pokok graviola ini.

Pokoknya rendah, di brazil dinamakan“Graviola”, di Spanyol “Guanabana” bahasa inggrisnya “soursop”. Di Malaysia, ya buah durian belanda. Buahnya berduri lunak, daging buah berwarna putih, rasanya manis2 kecut/asam, dimakan dengan cara membuka kulitnya atau di buat jus.

Khasiat dari buah ini memberikan effek anti tumor/kanser yang sangat kuat, dan terbukti secara medik menyembuhkan segala jenis kanser. Selain menyembuhkan kanser, buah durian belanda juga berfungsi sebagai anti bakteria, anti cendawan (fungi), efektif melawan berbagai jenis parasit/cacing, menurunkan tekanan darah tinggi, depresi, stress, dan menormalkan kembali system syaraf yang kurang baik.

Salah satu contoh betapa pentingnya keberadaan Health Science Institute bagi orang2 amerika adalah institute ini membuka tabir rahasia buah ajaib ini. Fakta yang mencengangkan adalah : jauh dipedalaman hutan amazon, tumbuh “pohon ajaib”, yang akan merubah cara berpikir anda, dokter anda, dan dunia mengenai proses penyembuhan kanker dan harapan untuk bertahan hidup. Tidak ada yang bisa menjanjikan lebih dari hal ini, untuk masa2 yang akan datang.

R&D membuktikan “pokok ajaib” dan buahnya ini boleh :

• Menyerang sel kanser dengan aman dan efektif secara alami, Tanpa rasa mual, berat badan turun, rambut rontok, seperti yang terjadi pada terapi kemo.

• Melindungi sistim kekebalan tubuh dan mencegah dari infeksi yang mematikan.

• Pasien merasakan lebih kuat, lebih sehat selama proses perawatan / penyembuhan.

• Energi meningkat dan penampilan fisik membaik.

• Secara efektif memilih target dan membunuh sel jahat dari 12 tipe kanker yang berbeda, diantaranya kanker : Usus Besar, Payu Dara, Prostat, Paru2, dan Pankreas.

• Daya kerjanya 10.000 kali lebih kuat dalam memperlambat pertumbuhan sel kanker dibandingkan dengan Adriamicin dan Terapi Kemo yang biasa di gunakan.

• Tidak seperti terapi kemo, sari buah ini secara selektif hanya memburu dan membunuh sel2 jahat dan TIDAK membahayakan/ membunuh sel2 sehat.

R&D telah di lakukan secara ekstensive pada pokok “ajaib” ini, selama bertahun-tahun tapi kenapa kita tidak tahu apa2 mengenai hal ini ? jawabnya adalah : begitu mudah kesihatan kita, kehidupan kita, dikendalikan oleh yang memiliki wang dan kekuasaan.

Salah satu syarikat ubat terbesar di Amerika dengan turnover bilion dollar melakukan R&D luar biasa pada pohon Graviola yang tumbuh dihutan Amazon ini. Ternyata beberapa bagian dari pokokuini : Kulit kayu, akar, daun, daging buah dan bijinya, selama berabad-abad menjadi ubat bagi suku Indian di Amerika selatan untuk menyembuhkan : sakit jantung, asma, masalah liver (hati) dan reumatik. Dengan bukti2 ilmiah yang minima, syarikat amerika itu memberikan dana dan sumber daya manusia yang sangat besar guna melakukan R&D dan beraneka pengujian. Hasilnya sangat mencengangkan. Graviola secara ilmiah terbukti sebagai enjin pembunuh sel kanser.

Buah durian Belanda mempunyai manfaat yang sangat besar dalam pencegahan dan penyembuhan penyakit kanser.

Untuk pencegahan:

disarankan makan atau minum jus buah durian belanda.

Untuk penyembuhan:

- 10 helai daun durian belanda yang sudah tua (warna hijau tua) dicampur ke dalam 3 gelas air dan direbus terus hingga menguap dan air tinggal 1 gelas saja.

- Air yang tinggal 1 gelas diminumkan ke penderita setiap hari 2 kali.

- Setelah minum, efeknya katanya badan terasa panas, mirip dengan efek kemoterapi.

Dalam masa 2 minggu, hasilnya bisa dicek ke dokter, katanya cukup berkhasiat.

Daunnya ini katanya sifatnya seperti kemoterapi,bahkan lebih hebat lagi kerana daun buah ini hanya membunuh sel sel yang tumbuh abnormal dan membiarkan sel sel yang tumbuh normal.Sedangkan kemoterapi masih ada efek membunuh juga sebagian sel sel yang normal.

Sekarang anda tahu manfaat buah durian belanda yang luar biasa ini. Rasanya manis2 kecut menyegarkan. Buah alami 100% tanpa efek samping apapun.Sebar luaskan kabar baik ini kepada keluarga, saudara, sahabat,dan teman yang anda kasihi.

Kisah lengkap tentang Graviola, dimana memperolehnya, dan bagaimana cara memanfaatkannya, dapat di jumpai dalam Beyond Chemotherapy : New Cancer Killers, Safe as Mother’s Milk, sebagai free special bonus terbitan Health Science Institute.

Buat yang masih ragu, apa salahnya kita mencuba, makan buah kan tidak bahaya

5 komen:

wah hebat rupanya si durian belanda(malaysia?).tak payah R&D rupanya.dah ada ubat ni ye....terima kasih faris...

Saya seorang pembuat teh daun durian belanda

ANTARA KANSER YANG MAMPU DIRAWAT DAN BERJAYA DIUBATI :

KANSER PARU-PARU
KANSER USUS BESAR
KANSER SERVIKS/PANGKAL RAHIM
KANSER PUNDI KENCING
LEUKIMIA
KANSER REKTUM/DUBUR
KANSER TULANG
KANSER OTAK
KANSER OVARI
KANSER HATI
KANSER NODUS LIMPA/LYMPHOMA
KANSER PAYUDARA
KANSER RAHIM
KANSER PROSTAT
KANSER PERUT
KANSER PANKREAS
KANSER PITUITARI
KANSER KELENJAR LIUR
KANSER VAGINA/FARAJ
KANSER KULIT
KANSER MULUT
KANSER HIDUNG
KANSER TIROID
KANSER TEKAK
KANSER TESTIS
KANSER ESOFAGUS/SALUR MAKAN
KANSER HEMPEDU/SALUR HEMPEDU
DAN LAIN-LAIN KANSER

Slam...sy ada menjual herba warisan yg mampu menyembuhkan kanser dan pelbagai jenis kanser..tahap 1 tahap 2 tahap 3 tahap 4.memusnahkan dan mematikan sel sel kanser.. harga cuma rm130 tetapi herba warisan ini terlalu berkesan dan saya jamin tuan tuan dan puan puan akan terkejut dengan rawatannya yang cepat dan selamat untuk sembuh...daun daun herba warisan termasuk juga daun rerama,daun durian belanda,biji aprikot,guarana..Herba kami di olah menjadi hebat dengan kepakaran warisan bonda saya untuk merawat dan memyembuhkan...jangan biar sehinga terlewat..jangan biarkan hidup derita..selagi boleh rawat lebih baik di rawat..hutan belantara kita tersembunyi sejuta 1 rahsia...herba ini amat amat mujarab..jangan biar derita membunuh kehidupan anda.ramai yang dah berjaya sembuh dengan produk sy call saya xpun msg xpun wasap sy 0174687570 mohd zuhairi...

sy cma bntu membantu...sy tidak sangup tngok org dpn mata sy sengsara xpun di ragut nyawa...penawar nya telah ada...hubungi sy secepat munkin

Orang yang tiada penyakit kanser andai nak amal kan herba saya ini pun boleh...jadikan amalan harian untuk menjaga badan dan membuang toksid...orang ada kanser...saya akan membantu merawat hingga sembuh

NAMA SYARIKAT SAYA.....JUTAWAN HERBS NO PENDAfTARAN SYARIKAT SAYA PG 0346818-W NAMA PEMILIK MOHD ZUHAIRI BIN NOORDIN